"TƏHSİL NAZİRLİYİNİN MÜSABİQƏLƏR PORTALINA XOŞ GƏLMİŞSİNİZ!"
Menu

Müsabiqəyə təqdim olunan işlər

Südün turşuması

Müəllif Süleymanova Kəmalə 0 Şərh

Nominasiya: II Nominasiya. Ən yaxşı təlimçi işi


https://youtu.be/GooUuWs2Yk8
Fəaliyyət ərzində şagirdlər Labdisc pH sensorundan istifadə edərək südün turşuluğunu ölçəcək.Bunun üçün fermadan təmiz inək südünü götürülür.Süd bir qədər qızdırdıqdan sonra otaq temperaturunadək soyudulur.Labdiskin pH sensorundan istifadə edərək südün tərkibində turşuluğun miqdarının dəyişilməsi ölçülür. Sonda şagirdlər müəyyən şərait və müəyyən müddət ərzində südün turşuluğunun dəyişməsini və onun çürüməsinin şahidi olacaqlar.


Paylaş


Yalnız qeydiyyatdan keçmiş istifadəçilər şərh yaza bilər