"ELEKTRON TƏHSİL" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ
Menu

Qida maddələrində pH-ın təyini: evdə hazırlanmış, üzün müddət qalmış, dükan qatıqları arasında fərqin aşkara çıxarılması

Müəllif Sədirova Lamiyə | 0 Şərh

Nominasiya: II Nominasiya. Ən yaxşı təlimçi işi

FAYL -

https://www.dropbox.com/s/6e4uuejz5znj76m/Lamiya%20Sadirova-Labdisc%20(Tam).mp4?dl=0

pH mühitin turşuluq və əsaslılığının nisbətidir. Neytral halda o 7-ə bərabərdir, turş mühitdə 7-dən kiçik, əsasi mühitdə 7-dən böyük olur.Qida maddələrində turşuluğun çox olması arzuolunan deyil. Uzun müddət qida saxlandıqda turşumalı, çürüməli və xarab olmalıdır. Əgər qidanın keyfiyyətinə zaman təsir etmirsə, deməli qatqı maddələri qatılıb, bu isə zərərlidir. Turşuluq artiqca pH azalır, hətta qazlı sularda adi sirkəyə bərabər turşuluq alınır. Dükan qatığında turşumanın qarşısı aınsın deyənə qatqı maddələrinin olduğu aşkar olunur.
Geri qayıt

Paylaş


Qeydiyyatdan keçmiş istifadəçilər şərh yaza bilər